Blog

Blog 3

Huid microbioom

Net zoals je darmen, is je huid een gemeenschap van miljarden micro-organismen, ook wel bekend als huidflora. Deze huidflora vormt het microbioom van je huid. Zie het als een onmisbaar ecosysteem dat op je huid leeft en helpt je huid gezond te houden.

Balans is de sleutel voor de gezondheid van het microbioom. Veranderingen in pH waarde, wat normaal 4,5 moet zijn, zorgt voor een bacterië verstoring in je microbioom. Te veel van slechte bacterie brengt je huid uit balans en zorgt voor huidklachten zoals een droge huid, gevoeligheid, acnè, rosacea eczeem e.d.

Kortom, je huid is een ecosysteem. Vernietig je dit met industriële cosmetica, dan zullen er huidklachten ontstaan. Daarom houd je huid ecosysteem gezond

Je bent maar voor 40% mens, de rest 60% bestaat uit microben!


Je lichaam herbergt ongeveer 100 biljoen bacteriën en andere microben die op je huid, mond, ogen en darmen leven. Het menselijke microbioom is de verzameling micro-organismen die op ons leven.

Je huid is het grootste orgaan en herbergt de meest uiteenlopende microben in het menselijk lichaam. De overgrote meerderheid van microben op je huid zijn gunstig. Ze beschermen mensen rechtstreeks tegen pathogene indringers en helpen het immuunsysteem om dat delicate evenwicht te behouden en te reguleren dat nodig is voor effectieve bescherming.

Recent onderzoek heeft aangetoond hoe alledaagse cosmetische producten de biodiversiteit van de huid kunnen verminderen. Lees verder...

zie daarbij deze video...

Wil jij ook jouw huid microbioom verbeteren?

Onderga twee weken microbioom challenge onder begeleiding van de Praktijk voor Huidverbetering!

1. Microbioom verzorging verhoogt de natuurlijke biodiversiteit van je huid aanzienlijk in twee weken.

Binnen slechts twee weken zagen de deelnemers die JooMo gebruikten een toename van 66% in de microbiële biodiversiteit van hun huid, vergeleken met 3,5% (met synthetische producten) en 14,2% (met "natuurlijke" producten).

2. Na twee weken gebruik van microbioom verzorging nam vochtpercentage in de huid toe.

Van alledaagse cosmetica is ook aangetoond dat ze de huid sterk dehydrateren, een belangrijke reden waarom de huid beschadigd raakt. Wederom daarentegen JooMo als het enige product liet zien dat de huid vocht vasthoudt.


Blog 2

Vaseline en paraffine

Vaseline wordt in cosmetica gebruikt als zachtmaker en dat merk je bijvoorbeeld in veelgebruikte lippenbalsems. Het vervelende van dit stofje is dat het juist het tegenovergestelde doet van wat het belooft. Het verzacht heel even de huid of je lippen, maar zorgt ervoor dat de huid wordt afgesloten en haar eigen vochtregulerende vermogen verliest. Uiteindelijk ben je dan dus alleen maar verder van huis. Daarnaast kan het ook nog eens zeer schadelijk zijn voor onze gezondheid.

“Vaseline is goed voor de hydratatie”. Dit hoor je vaak in de winkels…..en tot mijn schrik ook van sommige dermatologen! Ik zou zeggen, wees voorzichtig hiermee en maak vaseline niet tot je dagelijkse verzorgingscrème.

Als je last hebt van een vette, glimmende huid of juist een doffe/droge huid, is het tijd om te stoppen met producten die aardolie-ingrediënten (aardolieproducten) bevatten. Deze verstoren de natuurlijke vetlaag van de huid waardoor de huid dof of glimmend wordt.

Vaseline is helaas een chemisch / synthetisch product gemaakt van olie, olie afkomstig van petroleum/aardolie (net als benzine en diesel). Voor cosmetische doeleinden wordt deze olie geraffineerd en gezuiverd, maar het is nog steeds aardolie!

Vaseline is geen moisturizer en doet verder niets voor je huid, het sluit je huid totaal af!

Minerale oliën zoals paraffine en vaseline leggen een ONNATUURLIJK vetlaagje op de huid waardoor de huid volledig afgesloten wordt. De huid wordt als het ware verstikt.

Stop met het gebruik van vaseline en paraffine en na twee weken verandert je huid!

 

De gevolgen van langdurig Vaseline gebruik

Gebruik je vaseline dagelijks dan kun je een “paraffine verslaving” ontwikkelen: door het gebruik van vaseline wordt de huid lui en maakt zelf minder en minder huid eigen vetten aan.

Op de lange termijn moet je meer en meer vaseline gaan smeren om je huid te gaan verzorgen. M.a.w. je huid wordt verslaafd aan vaseline. Niet goed dus. Op het moment dat gestopt wordt met vaseline gaat je huid zeer droog aanvoelen (paar weken) tot de paraffine je huid uitgewerkt is.

Tijdens deze periode moet je alleen natuurlijke crèmes of nog beter DMS crèmes gebruiken!

Eenmaal vrij van de kunstmatige paraffinefilm zal de natuurlijke huidbarrière zich – eventueel ondersteund door nieuwe “schone” producten – proberen te herstellen. Dit staat bekend als het zgn. “revitaliseringproces” of “herstelproces”.

De huid kan daarbij nog een tijdje droog, jeukerig en ongemakkelijk aanvoelen. Soms ontstaan er ook kleine rode vlekjes en minipuistjes en onderhuidse puisten. Dit alles is van voorbijgaande aard. Afhankelijk van de veerkracht en het herstelvermogen van de huid duurt dit herstelproces enkele dagen tot enkele weken.

De Praktijk voor Huidverbetering werkt met producten ZONDER vaseline, paraffine en andere schadelijke stoffen!


Blog 1

Huidklachten bij Covid-19

Herken je dat?

❀ Meer puistjes en/of mee-eters rondom de mond?
❀ In sommige gevallen acné (rondom de mond)?
❀ Huidirritaties?
❀ Hoofdpijn?
❀ Eczeem op handen?


Onderzoekers en dermatologen ontdekken steeds meer huidklachten door COVID-19. Huiduitslag wordt steeds vaker gezien bij kinderen en volwassenen die een coronavirus infectie hebben opgelopen. Tot nu toe zijn gevallen met masknenetelrooserythema exsudativum multiforme (EEM) , urticariële vasculitis en jeuk gemeld. Ook kan aspecifieke huiduitslag optreden als gevolg van de toediening van (experimentele) medicijnen bij patiënten die opgenomen liggen op een COVID verpleegafdeling of op de intensive care units. Verder kunnen enkele bestaande huidziekten verergeren ten gevolge van abnormale stress door de huidige crisis. Voorbeelden hiervan zijn bestaande atopisch eczeem, psoriasis, urticaria en rosacea. Tot slot, een opkomend probleem is de toename van mensen met handeczeem, als gevolg van veelvuldig de handen wassen en desinfecteren. Lees dit in het tijdschrift ''Heel de huid''.

 
Herken je één van de huidklachten? Schroom je niet om hulp te vragen! In sommige gevallen is consult met de arts verstandig. In andere gevallen kan de PvH één en ander voor je betekenen. Contact de PvH om te beoordelen of je klachten goed met dermatologische cosmetica verholpen kunnen worden. Want bij de arts krijg je waarschijnlijk antibiotica of ontstekingsremmers, wat tijdelijk werkt en soms noodzakelijk is. Daarna is sowieso verstandig om de huidbarrière van je huid aan te sterken en/of op te bouwen.

Een beschadigde huidbarrière ontstaat door te intensief reinigen zoals scrubben of door reinigers waar sulfaten inzitten, verkeerde verzorging (met siliconen, vaseline, paraffine ezv), invloeden van buiten af, wrijven, verkeerde cosmetica, stress, tekort aan vitamines e.d.  Als de huidbarrière niet meer in tact is, dan beginnen de eerste huidirritaties wat tot huidproblemen kan leiden.

Zie daarbij deze video...

Een gezonde huidbarrière is de basis van een gezonde huid. Daarom werkt de PvH met dermatologische cosmetica. Dermatologisch wil zeggen dat het product in staat is de huid te herstellen. De PvH gebruikt hiervoor Derma  Membrane Structuur crème die de huidbarrière herstelt. Want een gezonde huidbarrière is een gezonde huid. En een gezonde huid is een mooie huid!

Een gezonde huid is te vergelijken met een goede conditie van je lichaam. Iedereen weet dat je moeite moet doen om een goede conditie te bereiken en te houden d.m.v.  sporten/bewegen en juiste voeding. Dat is precies dezelfde voor je huid. Wil je een gezonde huid, dan zou je je huid regelmatig moeten behandelen en verzorgen met de JUISTE ingrediënten!

Wil je advies op maat? Kom dan langs voor een vrijblijvend intake-gesprek of een huidanalyse!

© 2021 - 2022 Praktijk voor Huidverbetering Hilversum | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel