Hyluronzuur N-acetyl D-glucosamine

Vorige Artikel 20 van 33 Volgende

Hyaluronzuur met N-acetyl-D-glucosamine (NAG) lipososme* kan een grote hoeveelheden vocht aan zich binden zodat de huid:

🌿 elastisch blijft,
🌿 goed gehydrateerd is,
🌿 minder snel veroudert.

NAG is een enkelvoudige suiker en een belangrijke bouwsteen van hyaluronzuur. 

Hyaluronzuur behoort tot de groep glycosaminoglycanen en wordt daarom ook wel hyaluronzuur genoemd. Men spreekt ook van hyaluronzuur met een hoog en laag molecuulgewicht (M). Ter vergelijking met water: M = 18, terwijl bij Hyaluronzuur M = van 20.000 tot 2.000.000 Dalton. N-acetyl-glucosamine (NAG) heeft een laag molecuulgewicht en kan daarom veel meer vocht vasthouden in de huid. Dat heeft invloed op de elasticiteit en stevigheid van de huid waardoor de rimpels minder zichtbaar worden.
Het transport van NAG door de huidbarrière wordt mogelijk gemaakt door liposomen (INCI: lecithine). D-panthenol (provitamine B5) ondersteunt het transport van NAG en heeft tegelijkertijd een herstellende werking.

Toepassing:

Puur op de huid, plaatselijk of aanvullen in DMS®* basiscrèmes. Kan toegepast worden op het gezicht, ogen, hals en decolleté.

* Liposomen zijn microscopisch kleine en holle vetbolletjes waarvan de wand  (het membraan) opgebouwd is uit een dubbele laag fosfolipiden. Deze fosfolipiden zijn identiek aan de fosfolipiden van de huid. Fosfolipiden bestaan uit een bolvormig hydrofiel (waterbindend) gedeelte en een staartvormig lipofiel (vetbindend) gedeelte. Deze natuurlijke fosfolipiden worden voor cosmetische toepassingen uit soja gewonnen (lecithine).

Een gedehydrateerde huid heeft tekort aan fosfolipiden, waardoor er niet genoeg water in de huid kan worden opgeslagen. Door liposomen - dus eigenlijk fosfolipiden in een holle bolvorm gevuld met water - op de huid aan te brengen worden de tekorten aangevuld en zal de huid maximaal worden gehydrateerd.

DMS® is een afkorting van Derma Membrane Structuur. DMS® producten bevatten huididentieke stoffen en zijn in staat de natuurlijke huidbarrière (beschermlaagjes) te herstellen. DMS® is zeer huidvriendelijk en minimaliseert het risico op huidirritaties.

In Dermaviduals® producten zitten geen conserveringsmiddelen, geur- en kleurstoffen, sulfaten (agressief reinigingsmiddel), siliconen, minerale oliën (vetten zoals paraffine en vaseline die te huid afsluiten), emulgatoren (synthetische bindingsmiddelen) en aminen. Het product is gemaakt op basis van organische ingrediënten. Dierproefvrij en milieuvriendelijk verpakt. 

© 2021 - 2022 Praktijk voor Huidverbetering Hilversum | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel