Home » Behandelingen » Ontharing

ontharing

Bij de PvH kan je terecht voor:

- Definitieve ontharing met een blend methode, elektrische pincet (via verzekering vergoed),

- Definitieve ontharing met laser (SHR): OTP licht en E-light technologie (lees hieronder verder),

- Harsen in het gelaat zoals wenkbrauwen, boven lip, kin en wangen (des gewenst kunnen ook andere zones geharst worden).

Elektrisch ontharen met blend methode (via verzekering vergoed)

Elektrisch ontharen is een onthaar methode waarbij er stroom gebruikt wordt. Door de stroom ontstaat er een warmte ontwikkeling, waardoor eiwit structuren uiteen vallen met als gevolg daarop dat de haarfollikel vernietigd wordt. Elektrisch ontharen is een langdurig proces omdat er haar voor haar gewerkt wordt.  Er zijn ongeveer 6 behandelingen nodig om de haartjes definitief te verwijderen. Deze methode is vooral handig voor weinig tot geen pigment bevattend haar. Denk bijv. aan witte, rode en grijze haren. De methode elektrisch ontharen wordt overigens ook ingezet bij klanten die langdurig medicatie dienen te slikken wat licht overgevoeligheid van de huid kan veroorzaken waardoor er geen gebruik gemaakt kan worden van laser of IPL.

 

Hoe werkt het?

Blend is een van de vele methodes van elektrisch ontharen. Blend betekent letterlijk samenvoegen. Bij deze methode wordt er gelijktijdig gebruik gemaakt van gelijkstroom als wisselstroom. De gelijkstroom brengt een elektrolyse proces op gang in de haarfollikel. Elektrolyse wil zeggen dat de in water opgeloste geïoniseerde verbindingen gesplist worden. Hierdoor ontstaat er een loogproces in de haarfollikel. Dit proces wordt versneld door tegelijkertijd wisselstroom toe te voegen (thermolyse/warmte). Het loog dat in de haarfollikel ontstaat werkt oplossend op de kiemcellen in de follikel. Als de haar in de anagene groeifase is, er wordt op de juiste manier ingestoken met de juiste hoeveelheid gelijk- en wisselstroom dan kun je de haar met een pincet verwijderen en zal deze zonder weerstand te epileren zijn. Deze haar zal niet meer terug groeien. De blend methode is een langzame methode in vergelijking tot de SHR techniek, maar zeer effectief.

 

De prijs is €1 per minuut. 

SHR (Safe Hair Removal)

 • SHR werkt op Optimum Pulse light Technologie (OPT). Een verbeterde versie van IPL, maar werkt niet op pigment. Dus minder gevaar voor verbranding! 
 • Bij OPT worden filters toegepast op verschillende haar- en huidtypes. Hierdoor kan blond- en rood haar en donshaartjes behandeld worden.
 • Met OPT kunnen haartjes zowel in groeifase als rust- en uitvalfase behandeld worden. Dus geen wachttijd! 
 • Door ''sliding techniek'' is de behandeling aangenamer dan met een conventionele systeem.
 • Het voordeel van OPT is dat er d.m.v. de verschillende filters effectiever en sneller gewerkt wordt. Het filter wordt aanpassen op de huidtype.
 • OPT start vanaf de lederhuid waardoor verbranding van de opperhuid niet meer mogelijk is. De opperhuid wordt gekoeld tot +/- 0 graden.
 • SHR vernietigt eiwitten in het haarzakje i.p.v. pigment, waardoor deze ontharingstechniek ook voor donkere huidtypes en in de zomerperiode kan.
 • Omdat SHR op lagere temperatuur werkt, is er geen kans voor verbranding. Super veilig dus!
 • SHR werkt sneller dan IPL of laser. Bij IPL of laser wordt er stukje bij stukje gestempeld, bij SHR glijd je over de huid, waardoor grotere oppervlaktes sneller worden behandeld.
 • OPT techniek kan gecombineerd worden met E-light techniek (Intensive Pulse Light (IPL) met Bi-Polair Radio Frequentie (RF)) voor een beter resultaat. Met deze techniek wordt de huid beter beschermd door een lage flitstemperatuur.
 • SHR is een nieuwe geavanceerde techniek voor definitieve ontharing zonder pijn!
   

SHR ontharing prijzen:

Zonne Prijs één behandeling Prijs kuur behandeling* (betaling in één keer)
Bovenlip € 24,95 € 19,95
Kin € 24,95 € 19,95
Bovenlip & kin € 35 € 30
Wangen € 24,95 € 19,95
Hele gezicht € 54,95 € 49,95
Oksels € 40 € 35
Bovenarmen € 54,95 € 49,95
Onderarmen € 54,95 € 49,95
Hele armen € 85 € 75
Schouders € 49,95 € 44,95
Borst man € 69,95 € 59,95
Buik € 69,95 € 59,95
Hele rug € 109 € 99
Bikinilijn € 40 € 35
Volledige bikinilijn € 54,95 € 49,95
Billen € 54,95 € 49,95
Bovenbenen € 109 € 99
Onderbenen € 109 € 99
Hele benen € 169 € 159

* een kuur behandeling bestaat uit 6 behandeling. 

Zomer actie: travelset cadeau

 

Profiteer van deze SUMMER EXTRA actie: Bij het kopen van een kuur behandeling (6 behandelingen), krijg je een travelset cadeau t.w.v. €30 of €60.

 

Travelset cadeau t.w.v. €60 bij een SHR ontharing kuur behandeling van 6 behandelingen en betaling in één keer:

 • Bovenbenen 
 • Onderbenen
 • Hele benen
 • Hele rug
 • Hele armen

Travelset cadeau t.w.v. €30 bij een SHR ontharing kuur behandeling van 6 behandelingen en betaling in één keer:

 • Bovenarmen
 • Onderarmen
 • Schouders
 • Buik
 • Borst man

 

SHR technologie

Vergeet alles wat er gisteren was vandaag is er de SHR technologie. De gouden standaard en ‘s werelds beste methoden voor permanente haarverwijdering!

 

Hoe werkt het?

De klassieke methodes (laser, ipl,vpl,cpl…) richten zich op melanine in de haartjes. Het doel van het SHR systeem is voornamelijk het eiwit in de stamcellen die nieuwe haren produceren definitief te verwijderen.
Omdat de focus op de stamcellen ligt, kunnen donkere huidtypes en pigmentarme, fijne haartjes, - blond, grijs, rood- vanaf nu succesvol worden behandeld.

SHR werkt met een lage temperatuur, maar een hoge optische energie en veelvoudige pulsen. Het behandeloppervlak wordt verwarmd tot maximaal 45 graden, waarbij het omliggende weefsel fungeert als energiereservoir. Zo krijgen de haarfollikels en de stamcellen ook de temperatuur van het omliggende weefsel. De kans op verbranding is hierdoor minimaal, in tegenstelling tot andere methodes.

 

Deze nieuwe technologie werkt op ''sliding-method''. Dit betekent dat er met het handstuk over de behandelzone wordt gegleden i.p.v. gestempeld. Door deze ''sliding-method'' is de SHR behandeling kort, comfortabel en bereikt alle plaatsen. Tijdens de behandeling wordt ook contactkoeling toegepast om de bovenste huidlaag te beschermen. De meeste mensen ervaren tijdens de behandeling een lichte prikkeling.

Voorbereiding

- Minimaal 4 tot 6 weken voorafgaand aan de eerste behandeling niet meer epileren of harsen. Dit geldt gedurende het gehele behandelingsproces. Tijdens de behandelingen door kan je gewoon scheren.

- 3 dagen voor en 3 dagen na de behandeling het te behandelen gebied niet blootstellen aan de zon of zonnebank. De huid mag niet geïrriteerd of verbrand zijn.

- 1 a 2 dagen voor de behandeling het te behandelen gebied zorgvuldig scheren. 

- Controleer je medicijnen. Mogelijk zijn er medicijnen bij die lichtovergevoeligheid veroorzaken. Mocht er zich tijdens de behandelperiode een wijziging voordoen in jouw medicijngebruik, dan dien je dat te melden.
- Voor de behandeling géén vette crème, lotion, parfum(-zeep), make-up of deodorant op de te behandelen gebieden gebruiken! Bij behandeling van de bovenlip, op de dag van de behandeling geen long lasting lipstick of lipliner gebruiken.

Nabehandeling

- Direct na de behandeling kan roodheid van de huid optreden of oedeem rond de haarfollikel. 
- Tot 3 dagen na de behandeling direct zonlicht en zonnebank vermijden. Is dit onvermijdelijk dan het behandelde huidgebied beschermen met een zonnecrème met minimaal SPF 30.
- Na 3 behandelingen worden de eerste resultaten met je doorgenomen. Dit om enig inzicht te verschaffen over het verloop van de vervolgsessies.

Onderhoud

Afhankelijk van uw haargroei is te adviseren 1 à 2 onderhoudsbehandelingen per jaar te ondergaan om het resultaat optimaal te houden. De haarwortels die zijn geflitst in de groeifase zijn dermate beschadigd dat hier nooit meer een haar uit kan groeien. Zij zijn “gecoaguleerd” = hun eiwitstructuren zijn op microscopisch niveau samengekleefd en dat is iets wat het lichaam niet meer kan repareren. Echter, gemiddeld is 70% van de haarwortels actief. Ter bescherming van de huid kunnen uit de resterende haarwortels haren gaan groeien, stuk voor stuk naarmate u ouder wordt en bijvoorbeeld bij hormonale veranderingen.

 

Hoe werkt het biologische proces in ons lichaam qua definitief ontharen?
Het haar groeit in 3 verschillende fases:
• De anagene fase|
• De katagene fase
• De telogene fase

De anagene fase is de actieve groeifase.
Tijdens de katagene fase komen haargroei en pigmentvorming tot stilstand en de haar wordt slechts boven de haarfollikel uitgeschoven.
De telogene fase is de rustfase. Alleen zichtbaar groeiend haar kan behandeld worden: dat zijn de haren in de anagene fase. Loszittend, slapend en nog niet zichtbaar haar absorbeert onvoldoende licht en kan niet effectief behandeld worden. Daarom zijn er meerdere behandelingen nodig.


De haarzakjes die effectief behandeld zijn kunnen nooit meer een haartje produceren.U mag uitgaan van 80% tot 90% haarreductie. 100% glad worden is niet realistisch. Helaas zijn er onder onze huid haarzakjes die slapen of slechts licht dons produceren. Deze kunnen door hormoonveranderingen wakker worden in een later stadium in ons leven, bijvoorbeeld bij zwangerschap, menopauze, gebruik van medicijnen (antibiotica, hormoonpreparaten).

 

Het betekent wel dat u jarenlang verlost kunt blijven van ongewenst lichaamshaar. Het kan gebeuren dat er wat beharing terugkeert, maar nooit meer van dezelfde dichtheid. In dat geval heeft u een enkel onderhoudsbeurtje nodig.

 

Kom ik in aanmerking voor vergoeding via mijn zorgverzekeraar voor deze manier van ontharen?

Bij de PvH is het mogelijk om via uw zorgverzekering de kosten van de behandeling vergoed te krijgen. Uw zorgverzekeraar kan u precies vertellen welk recht op vergoeding u heeft.